example

Izgradnja objekta „Dječija kuća“

U martu 2019. godine svečano je otvorena „Dječija kuća“ Novo Sarajevo.

Objekat “Dječija kuća” bivši Pionirski centar „Boško Buha“,  jedan je od najznačajnijih projekata Općine Novo Sarajevo i kao takav dio je revidirane Strategije razvoja Općine Novo Sarajevo do 2023. godine.

Pionirski centar „Boško Buha“u naselju Grbavica izgrađen je 70-tih godina prošlog vijeka za potrebe školske djece u cilju dodatne edukacije kroz razne vanškolske aktivnosti i sekcije. Kao i većina javnih objekata na području općine i objekat bivšeg Pionirskog centra „Boško Buha“ je, tokom agresije na BIH, pretrpio značajna oštećenja.

Radovi na izgradnji su se izvodili fazno. Prva faza predstavljala je jednu tehnološku cjelinu, a podrazumijevala je radove na zatvaranju objekta, te pripremu za nastavak izvođenja građevinsko-zanatskih radova.

U drugoj fazi radova izvedeni su fasaderski radovi, ugradnja prozora i vrata, neophodni zidarski radovi, te grube instalacije dok su u trećoj fazi izvedeni građevinsko – zanatski radovi.

U četvrtoj fazi izvedeni su finalni radovi u multifunkcionalnoj-kino sali i dijelom u biblioteci, nabavka i ugradnja rasvjetnih tijela u cijelom objektu, izrada i postavljanje vizuelnih komunikacija, te izrada i ugradnja projektovane ugradbene opreme. Pored finalnih radova, ovom fazom je obuhvaćeno i vanjsko uređenje oko objekta.

U objektu se nalazi višenamjenski prostor za organizovanje izložbi, priredbi i sličnih manifestacija, multifunkcionalna sala sa pozornicom za koncerte, predstave i filmske projekcije, internet-kafe klub, sala za održavanje predavanja i promocija, prostor za organizovanje sekcija i kurseva, biblioteka i čitaonica, komunikacijski blokovi sa stepeništem i liftom, sanitarni čvorovi, te info pult sa garderobom.

Na prvoj etaži smješten je administrativni dio sa nizom kancelarija i salom za sastanke, galerija kao dio biblioteke, sale za organizovanje muzičkih, plesnih, baletnih, likovnih i sličnih aktivnosti, svlačionica, servisni prostor za rekvizite i sanitarni čvorovi. Ukupna korisna površina objekta je oko 2.000 m².

Za ove namjene iz općinskog budžeta izdvojeno je 2.000.000 KM.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Počela Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom ...

Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom “Matematika i primjene” ...

OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE koji su aplicirali na Javni poziv za EU ...

Preliminarni rezultati javnog poziva za podjelu EU pomoći za prevazilaženje energetske krize su ...

Obilježena 31 godina od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...

U okviru obilježavanja 31.godine od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo