example

Načelnik dr. Tanović i predsjedavajuća Šahat obišli mjesne zajednice u kojima su u toku radovi na kapitalnim projektima Općine

U sklopu svojih redovnih aktivnosti općinski načelnik, dr. Hasan Tanović i predsjedavajuća Općinskog vijeća, Danijela Šahat obišli su četiri mjesne zajednice na području općine Novo Sarajevo, u kojima su u toku radovi na kapitalnim projektima.

Tokom posjete MZ Dolac načelnik i predsjedavajuća obišli su radove na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže u ulici Petra Sinana Šaina koji se trenutno izvode. To je jedan od kapitalnih projekata Općine u MZ Dolac gdje se radi zamjena cjevovoda sa ugradnjom nove separatne kanalizacione mreže sa svim priključcima objekata, u dužini od oko 290 metara. Vrijednost investicije je 923.000 KM.

Naredna posjeta bila je u MZ Željeznička gdje su načelnik dr. Tanović i predsjedavajuća Šahat obišli radove na rekonstrukciji igrališta JU "Treća gimnazija". Radovi podrazumijevaju kompletnu sanaciju svih sportskih terena i dijela oko istih sa završnom oblogom od asfalta, izmještanje rasvjetnih stubova, te sanaciju tribina. Teren je multifunkcionalni, namijenjen za mali nogomet, košarku, odbojku, a dodatno će imati i mini atletsku stazu za trčanje. Od 1999. godine nije bilo većih ulaganja kada su upitanju ovi tereni. 

U MZ Vraca, načelnik i predsjedavajuća obišli su završeni i rekonstruirani objekat Mjesne zajednice Vraca gdje će se formirati Ambulanta porodične medicine. Ambulanta će sadržavati dvije ordinacije, prostoriju za intervencije i popratne prostorije. Općina je za ove namjene izdvojila više od 800.000 KM. Njeno otvaranje očekuje se po okončanju tehničkog prijema i izdavanja potrebnih dozvola. 

U Mjesnoj zajednici Hrasno brdo obišli su prostor za odmor i rekreaciju u Ulici Varaždinska. Mališani naselja Hrasno brdo po prvi put su dobili adekvatan i sadržajan prostor, a nakon pribavljanja upotrebne dozvole isti će biti zvanično otvoren za korištenje u prvoj polovini septembra. Prostor sadrži sportsko igralište, dva platoa sa rekvizitima za vježbanje i dječije igralište. 

Tokom posjeta mjesnim zajednicama najviše se razgovaralo o aktuelnim problemima koji se tiču građana. Posebno su se istakli problemi vodovodne i kanalizacione mreže, te problemi komunalne higijene.

Zaključeno je da se svaki od navedenih problema uputi nadležnim općinskim službama, nakon čega će ih one promptno rješavati. Problemi koji nisu u nadležnosti općinskih službi, a građani ih delegiraju ka Općini biće proslijeđeni nadležnim kantonalnim preduzećima. 

U narednom periodu načelnik i predsjedavajuća planiraju obilazak i ostalih mjesnih zajednica na području općine Novo Sarajevo.
 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina Novo Sarajevo podržala Night Stem Camp

Homework HUB, prvi univerzitetski hub i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne ...

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo