example

Općina Novo Sarajevo donirala devet računara i računarsku opremu SOS Dječijem selu u Sarajevu

Nakon što je Općina Novo Sarajevo obezbijedila sredstva u iznosu od 31.500 KM za finansiranje godišnjih troškova jedne SOS porodične kuće, nastavljene su aktivnosti na podršci porodicama iz SOS Dječijeg sela u Sarajevu.

Naime, nakon iskazane potrebe od strane SOS Dječijih sela u BiH za određenim brojem računara, načelnik Općine, dr. Hasan Tanović, putem Službe za zajedničke poslove, pokrenuo je aktivnosti na realizaciji ove donacije.

Tim povodom danas je SOS Dječijem selu u Sarajevu Općina Novo Sarajevo donirala devet računara sa popratnom računarskom opremom.

  • Djeci i mladima bez roditeljskog staranja potrebna je i dodatna briga tokom njihovog odrastanja i školovanja i u tu svrhu odlučili smo da im doniramo ove računare, a kako bi lakše i kvalitetnije prolazili kroz proces školovanja i usavršavanja svojih znanja – naglasio je načelnik, dr. Tanović.
  • U SOS Dječijim selima u BiH snažno se zalažemo za kvalitetno obrazovanje jer znamo koliku ulogu ima u građenju bolje budućnosti djece. Donacija Općine Novo Sarajevo olakšat će djeci i mladima iz porodica prvenstveno obrazovne procese stoga smo zahvalni Općini jer su prepoznali potrebe djece i mladih prilikom školovanja – izjavio je direktor Programa SOS Dječije selo Sarajevo Adnan Alikadić

U SOS Dječijem selu u Sarajevu trenutno živi 16 porodica u kojima zajedno sa SOS roditeljima odrastaju djeca različitog uzrasta.

Organizacija SOS Dječija sela BiH već 27 godina pruža djeci bez roditeljskog staranja topli porodični dom i sigurno mjesto za odrastanje. U BiH djeluju dva SOS Dječija sela. Jedno u Sarajevu, drugo u Gračanici.

SOS Dječija sela u BiH pružaju jedinstven oblike brige za djecu bez roditeljskog staranja. Djeca zajedno sa SOS roditeljima, braćom i sestrama odrastaju u porodici, a porodične veze razvijaju se na prirodan način što znači da djevojčice i dječaci različite dobi žive zajedno kao braća i sestre, a biološka braća i sestre uvijek odrastaju u istoj porodici. Osim što pruža brigu o djeci bez roditeljskog staranja, organizacija direktno podržava i socijalno ugrožene porodice kroz Program jačanja porodica te brine o mladima do njihovog potpunog osamostaljenja. Kroz prorame za mlade, jačaju njihove vještina zapošljivosti, pomažu mladima da ostvare svoje snove i budu konkuretni na tržištu rada, kako bi sutra bili vrijedni ravnopravni članovi društva.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo