example

Održana Smotra folklora i modernog plesa novosarajevskih osnovnih škola

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo održana je Smotra folklora i modernog plesa u organizaciji Općine Novo Sarajevo. Na smotri je učestvovalo oko 300 učenika iz devet osnovnih škola sa područja općine koji su se predstavili u oblastima folklora i modernog plesa u revijalnom i takmičarskom programu.

Program je otvorila Zerina Zec, članica Kluba ritmičke gimnastike „Željezničar“ i učenica Srednje ekonomske škole, nakon čega je učesnike i prisutne goste pozdravio načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, nakon čega su u revijalnom dijelu programa nastupili učenici OŠ „Čengić Vila I“.

Na ovogodišnjoj smotri folklora predstavili su se učenici sljedećih osnovnih škola i to:  “Čengić Vila I”, “Pofalići”, “Grbavica II”, “Hrasno” ,“Malta i “Velešićki heroji”. Također, u takmičarskom dijelu programa nastupili su i učenici Prve privatne osnovne škole “Isa beg Ishaković“. Nakon takmičarskog dijela iz oblasti folklora, učenici OŠ “Hrasno” nastupili su u Revijalnom dijelu programa za oblast moderni ples. U takmičarskom dijelu programa za oblast moderni ples nastupile su sljedeće škole: “Grbavica I”, “Kovačići”, “Velešićki heroji”, “Malta”, “Pofalići” i “Grbavica II”. Dok se čeka odluka žirija, Osnovna muzička i baletska škola Novo Sarajevo izvela je prigodan kulturno-zabavni program.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović nakon zvaničnog dijela programa, podijelio je zahvalnice školama, kao i za KUD „LOLA“ i Osnovnoj muzičkoj i baletskoj školi Novo Sarajevo, dok su prvoplasiranim školama uručene Plakete.

Najbolje tri folklorne izvedbe su:

OŠ „Malta“
OŠ „Pofalići“
OŠ „Čengić Vila I“
Iz modernog plesa najbolje koreografije su bile:

OŠ „Velešićki heroji“
OŠ „Grbavica I“
OŠ „Grbavica II“
Smotra folklora novosarajevskih osnovnih škola je tradicionalna manifestacija, takmičarskog karaktera, a za cilj ima razvijanje interesa kod učenika/ca osnovnih škola za očuvanjem i njegovanjem tradicionalnih folklornih igara, te identiteta i tradicionalne vrijednosti naše domovine, kao i razvijanje prijateljstva, kulturnog i socijalnog duha.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Nova rasvjeta u novosarajevskim ulicama

Započeli su radovi na modernizaciji javne rasvjete na području općine Novo Sarajevo s ciljem ...

Obuka novosarajevskih učenika iz protivpožarne zaštite, pružanja ...

Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo u saradnji sa Vatrogasnim društvom ...

Kante za dvolinijsko prikupljanje otpada za četiri nove mjesne ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i direktor KJKP „Rad“, Nijaz ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo