example

Akademija BERISE: Održana izložba radova mladih sa poteškoćama u razvoju

U okviru realizacije projekta ''Berise akademija Novo Sarajevo'' održana je završna  izložba radova tradicionalnih umjetnosti. Svoje radove predstavilo je više od 40 učenika Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Sarajevo.

Učenici ove škole tokom 60 radionica izradili su preko 300 svojih radova iz kaligrafije, ebrua, folije, dekupaža, pletenja, filcanja, simegrafije, string arta, nakita, slikarstva, tkanja, pirografije, mandal arta i tezhiba.

Ovakvim projektom doprinosi se kvaliteti i dostupnosti kulturnih sadržaja za mlade sa poteškoćama u razvoju, a četrdesetoro djece obučeno je za kreativni rad tradicionalne umjetnosti i tradicionalnih zanata, istakao je Irfan Garić direktor Udrženja „BERISE“.

Općina Novo Sarajevo i UNDP putem ReLOaD2 programa  prepoznali su važnost i značaj ovog projekta i finansijski podržala ovu aktivnost, poručio je Općinski načelnik dr. Hasan Tanović.

Općina Novo Sarajevo ima poseban senzibilitet kada je ova populacija djece u pitanju, a naročito prema učenicima koji pohađaju ovu školu. Ovo nije prvi put da učestvujemo na ovim i sličnim aktivnostima. Već smo dali značajnu podršku kada je u pitanju uspostavljanje prvog asistivnog kabineta u ovoj školi i to je nešto što ćemo i u narednom periodu raditi. Planiramo podržati i neke infrastrukturne projekte koji se tiču ove škole,  tako da će Općina Novo Sarajevo uvijek biti na raspolaganju, kako ovoj školi, tako i Centru Vladimir Nazor za sve aktivnosti koje budu provodili, istakao je načelnik Tanović.

Izložbi je prisustvovala i predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo Danijela Šahat.
Projekat Berise akademija Novo Sarajevo, sufinancira Općina Novo Sarajevo, se realizuje se u okviru “Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2”, kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne ...

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a ...

U četvrtak, 27. juna najavljena 38. sjednica Općinskog vijeća Novo ...

38. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo održat će se u četvrtak, 27.06.2024. ...

Proveden recertifikacijski audit u Općini Novo Sarajevo

U Općini Novo Sarajevo nedavno je izvršen recertifikacijski audit s ciljem provjere ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo