example

Načelnik dr. Tanović inicirao sastanak: Intenzivirana saradnja između Općine i KJKP „Vodovod i kanalizacija“

Na inicijativu načelnika Općine Novo Sarajevo, dr. Hasana Tanovića, danas je u zgradi Općine održan radni sastanak sa menadžmentom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija Sarajevo“.

Razgovarano je o mnogobrojnim temama, a najviše o dinamici projekata koji su u toku, te o aktivnostima i projektima čija je implemetacija planirana u ovoj godini.

Rukovodioci općinskih službi koje najviše sarađuju sa KJKP „Vodovod i kanalizacija“ prezentirali su prisutnima probleme sa kojima se građani najviše susreću i zbog kojih se i obraćaju općinskim službama, kao i prijedloge za zajedničko iznalaženje rješenja kako bi se stanovnicima ove sarajevske Općine što efikasnije otklonili ili sanirali nastali kvarovi, odnosno kako bi se što brže pristupilo rješavanju problema građana kada je u pitanju vodovodni i kanalizacioni sistem.

Istaknuto je kako će se kroz intenziviranje zajedničkih projekata koji su u toku, te onih koji će ubrzo započeti, unaprijediti postojeći vodovodni sistem, odnosno modernizirati infrastruktura u ovoj lokalnoj zajednici.

Također, zaključeno je kako će se u narednom periodu još snažnije intenzivirati saradnja i partnerstvo između Općine i KJKP „Vodovod i kanalizacija“.

Dogovoreni su konkretni koraci koji će se poduzeti kada je u pitanju rekonstrukcija kanalizacije u ulici Zagrebačka, izdavanje neophodnih saglasnosti potrebnih za izgradnju Centralnog spomenika šehidima i poginulim borcima Općine Novo Sarajevo.

Dogovorene su i aktivnosti na izdavanju saglasnosti za potrebe realizacije projekta sanacije klizišta i priključka objekta Doma civilne zaštite, smještenog u okviru Sportsko-rekreativne zone „Vinko Šamarlić“, kao i intenziviranje zajedničkog rješavanje problema vodosnabdijevanja naselja Kanara.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina Novo Sarajevo podržala Night Stem Camp

Homework HUB, prvi univerzitetski hub i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne ...

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo