example

Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo: Uručena najveća općinska priznanja Zlatna i Srebrena plaketa

Na brdu Hum kod releja održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo, povodom obilježavanja 16. maja, Dana Općine.

Svečanoj sjednici prisustvovali su, pored vijećnika i načelnika Općine dr. Hasana Tanovića, brojne zvanice, predstavnici Vlade Kantona Sarajevo, načelnici općina s područja Kantona Sarajevo, kao i predstavnici boračkih udruženja, savjeta novosarajevskih mjesnih zajednica, te građani.

Prije početka sjednice, položeno je cvijeće i odana počast prvom šehidu općine Novo Sarajevo Fikretu Krakonji.

Nakon intoniranja himne i podizaja zastave Bosne i Hercegovine Svečanu sjednicu otvorio je predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robert Pleše, obrativši se prisutnim gostima i vijećnicima Vijeća.

– Dan Općine obilježavamo skromno, ali dostojanstveno i s velikim poštovanjem prema svim našim časnim sinovima kao i dubokim poštovanjem prema svim građanima, koji su dali svoje živote za našu slobodu i odbranu naše domovine, poručio je predsjedavajući Pleše.

Vijećnicima i brojnim gostima, potom se obratio i Općinski načelnik dr. Hasan Tanović. U svom obraćanju, načelnik je podsjetio na značaj i ulogu slavne Pofalićke bitke u odbrani Novog Sarajeva, Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a zatim se osvrnuo i na realizirane projekte koje je Općina implementirala u prethodnom periodu, kao i planirane kapitalne projekte Općine.

– Poboljšanje nivoa kvaliteta života naših sugrađana je jedan od načina da pokažemo koliko cijenimo i poštujemo to što nam je pomenutu borba dala i za šta smo platili visoku cijenu. Projekti i inicijative koje smo do sada pokrenuli i realizirali, te planovi koje smo sebi zacrtali, imaju samo jedan cilj, a to je omogućiti građanima naše općine kvalitetan, siguran i lijep ambijent za život, istakao je načelnik dr. Tanović.

Neki od kapitalnih prijekata koje je pomenuo načelnik su projekat Park – šuma Hum, zatim izgradnja Sportsko-rekreacionog centra “Vinko Šamarlić”, rekonstrukcija objekta Historijskog muzeja BiH, Izgrdnja Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi, izgradnja objekta OŠ Pofalići, digitalizacija općinske administracije, sukcesivna obustava saobraćaja u Vilsonovom šetalištu, te ostali brojni ptojekti i aktivnosti planirani u narednom periodu.

Na ovoj lokaciji gdje se održala Svečana sjednica planirana je izgradnja Sportsko-rekreativne zone “Park – šuma Hum”, a prezentaciju jednog od kapitalnih projekata Općine upriličila je Dženita Mesić ispred Službe za investicije i zaštitu okoliša.        

Na svečanoj sjednici uručena su i najveća priznanja Općine Novo Sarajevo. Zlatna plaketa dodijeljena je Nerminu – Beli Sukiću  – posthumno, Adnanu Hadžiahmetoviću, Edni Šunjić i OJ Dim zdravlja Novo Sarajevo. Srebrena plaketa uručena je Nusretu Aganoviću i KBS “Perfekt”.

Zahvalnice Općine dodijeljene su Rifetu Džaki – posthumno, dr. Ireni Gagula, Rizahu Kariću, Melisi Valjevčić, Sadmiru Habiboviću, Ibri Kalafatu, Vahidi Baručiji, Alenu Geko, JU Domovi zdravlja – Ambulanta porodične medicine I stomatologije Velešići, te KJKP “Rad”.

Bogat kulturno-zabavni program priredili su  učenici Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo