example

Zimsko izdanje Street Food Marketa na Vilsonovom šetalištu počinje 8. februara ove godine

Novo Sarajevo nastavlja biti centar zimskih dešavanja u Sarajevu. I ove zime na Vilsonovo šetalište vraća se popularni festival hrane i dobre muzike Street Food Market, a ove godine povod je obilježavanje 40 godina od Olimpijade u Sarajevu. Zabava na otvorenom počinje u četvrtak, 08. februara i trajat će jedanaest dana, do 18. februara ove godine.

Radi se o trećem po redu Street Food Marketu na Vilsonovom, odnosno drugom zimskom Marketu na kojem će biti upriličeni brojni uzbudljivi sadržaji koji će upotpuniti atmosferu ovog popularnog događaja, a svim posjetiocima ponuditi nezaboravno iskustvo.

Ukusnu hranu, gastro specijalitete i festivalske menije, ovoga će puta na zimskom Marketu, osim bh. izlagača predstaviti i izlagači iz drugih zemalja. Bit će upriličena i specijalna gastro promocija lokalnih specijaliteta i tradicionalnih jela iz BiH.

U večernjim satima, kako to priliči svim dosadašnjim izdanjima Street Food Marketa, posjetitelji će se zabavljati uz odličnu muziku, nastupe i koncerte brojnih bendova i izvođača.

Osim promocije lokalnih restorana, malih privrednika i izlagača hrane, Market sa svojim aktivnostima nastoji biti platforma za promociju lokalne zajednice u cjelini, mjesto za promociju mladih umjetnika, kreativaca, nevladinih i humanitarnih organizacija, kao i udruženja građana.

Studenti Akademije likovnih umjetnosti će svaki dan slikati po jedan od motiva Sarajeva i Olimpijade, tako da će posljednjih dana Marketa biti upriličena izložba ovih radova. U cilju obilježavanja 40. godišnjice od Olimpijade u Sarajevu u okviru Street Food Marketa će biti otvoreno klizalište na kojem će se realizirati sportske aktivnosti, a u slobodnim terminima će biti potpuno besplatno za korištenje.

Općina Novo Sarajevo postala je prepoznatljivo mjesto i turistički privlačna destinacija tokom cijele godine zahvaljujući ovakvim i sličnim manifestacijama u Vilsonovom šetalištu, koje s pravom nosi naziv „otvoreni kulturni centar“. I ovogodišnji zimski Street Food Market realizira se uz podršku Općine Novo Sarajevo, Grada Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Zimsko izdanje Street Food Marketa bit će otvoreno u četvrtak, 8. februara koncertom legende rock and rolla, Željka Bebeka koji najavljuje odličnu zabavu i nezaboravnu noć!

Koncertu koji počinje u 20:30 sati, prethodit će paljenje olimpijskog plamena, te izložba u nastajanju posvećena godišnjici održavanja ZOI 84. Osim toga, svi prisutni će moći uživati kako u sjajnim muzičkim ritmovima, tako i u delicijama koje će spremati izlagači.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne ...

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a ...

U četvrtak, 27. juna najavljena 38. sjednica Općinskog vijeća Novo ...

38. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo održat će se u četvrtak, 27.06.2024. ...

Proveden recertifikacijski audit u Općini Novo Sarajevo

U Općini Novo Sarajevo nedavno je izvršen recertifikacijski audit s ciljem provjere ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo