example

Izabrani najbolji horovi novosarajevskih osnovnih škola

Održana je Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika novosarajevskih osnovnih škola u Dječijoj kući na Grbavici. Osam horova i više od 300 dječaka i djevojčica predstavilo se jučer odličnim horskim izvedbama i scenskim nastupima.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović na kraju Revije podijelio je diplome takmičarima koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto. Prisustvovali smo divnim scenama gdje se mladost na jednom mjestu istinski radovala za uspjeh svojih školskih drugova i drugarica.    

Predsjednica stručnog žirija, Alma Karić kazala je kako je žiri bio presretan vidjeti odlične horove koji su ove godine dosta pažnje posvetili scenskom nastupu, detaljima i rekvizitima. 

„Sve su to detalji koji djeci pomažu da svoje nastupe uzdignu na jedan viši nivo i da nauče šta je to zapravo scena i mislim da će to veoma uticati na njihovo samopouzdanje“, rekla je Karić.

Prvo mjesto osvojio je hor OŠ „Pofalići“, drugo mjesto podijelili su učenici OŠ „Čengić Vila I“ i OŠ "Malta", a treće mjesto zauzeo je hor PPOŠ "Isa-beg Ishaković". Prvoplasirani i drugoplasirani predstavljat će Općinu Novo Sarajevo na Kantonalnoj Reviji kulturno-umjetničkog stvaralaštva. 

„Danas smo osvojili prvo mjesto na ovom fenomenalnom takmičenju koje će nam ostati velika uspomena za cijeli život“, kazala je jedna učenica sedmog razreda OŠ „Pofalići“. 

„Utisci mi se vide na očima, suze i puno emocija. Zahvaljujem se Općini, načelniku i mojim dragim učenicima, kolegama“, kazao je nastavnik Muzičke kulture OŠ „Pofalići“, Fahrudin Omerović.

Reviju u saradnji sa novosarajevskim osnovnim školama organizovala je Općina Novo Sarajevo putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport. 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina Novo Sarajevo podržala Night Stem Camp

Homework HUB, prvi univerzitetski hub i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne ...

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo