example

Za Policijsku upravu Novo Sarajevo nabavljena dva vozila

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu nabavila dva putnička vozila za Policijsku upravu Novo Sarajevo. Riječ je vozilima VW POLO i VW CADDY KOMBI 2.0 TDI. 
Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović ključeve novih policijskih vozila predao je danas policijskom komesaru MUP-a KS, Generalnom inspektoru policije Fatmiru Hajdareviću i ministru unutrašnjih poslova KS Admiru Katici.
Općinski načelnik dr. Hasan Tanović istakao je da je okončan još jedan značajan projekat kako za Općinu Novo Sarajevo, tako i za Treću policijsku upravu a kojim će se sigurnost u našem gradu podići na znatno veći nivo.
- Mi Policijsku upravu Novo Sarajevo tretiramo kao jedan dio koji je nama pridodat unutar strukture naše Civilne zaštite, a preko sredstava Civilne zaštite iznašli smo mogućnost da obezbijedimo sredstva od oko 100 hiljada maraka i nabavimo dva namjenska vozila za Policijsku upravu. Na ovaj način poboljšavamo njihovu spremnost i sve ono što im treba da u narednom periodu odgovore na sve zahtjevnije zadatke koji su pred njima, istakao je načelnik dr. Tanović.


Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica zahvalio se Općini Novo Sarajevo i pohvalio ovaj način pomaganja MUP-u KS i nadležnoj Policijskoj upravi Novo Sarajevo.
- Ova dva vozila koja ćemo danas dobiti za potrebe naše policije će zaista poboljšati operativnost rada pripadnika policije na području općine Novo Sarajevo, ali svakako i u situacijama kada je potrebna zaštita i spašavanje u stanjima elementarne nepogode, kazao je ministar Katica, te dodao kako je misija ovog Ministarstva da Kanton Sarajevo ima jednu jaku policiju, jer jaka policija znači i sigurno Sarajevo.
Općina Novo Sarajevo i u narednom periodu nastavit će pružati podršku i pomoć radu Treće policijske uprave kako bi se sigurnosna situacija na području ove lokalne zajednice i Kantona Sarajevo podigla na viši nivo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina Novo Sarajevo podržala Night Stem Camp

Homework HUB, prvi univerzitetski hub i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne ...

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo