example

Svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

Povodom 16. maja Dana Općine Novo Sarajevo održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici. Brojne zvanice imale su priliku uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu. 

Na samom početku sjednice minutom šutnje i učenjem Fatihe odata je počast svim šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata.

O značaju Pofalićke bitke koja se dogodila upravo 16. maja prije 32 godine i koja je uzeta kao datum kada obilježavamo Dan Općine govorila je predsjedavajuća Vijeća, Danijela Šahat.  

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović svim građanima i građankama čestitao je 16. maj Dan Općine Novo Sarajevo. Dr. Tanović se u svom govoru fokusirao na najznačajnije projekte i aktivnosti koji su urađeni u posljednje tri godine. 

Raduje me činjenica da Općina Novo Sarajevo postaje mjesto ugodnog življenja i zadovoljnih građana, a projekti koje smo do sada realizovali i čija realizacija je u toku svjedoče o konkretnim promjenama koje se dešavaju u našoj lokalnoj zajednici“, rekao je načelnik dr. Tanović.

Uručena su najveća općinska priznanja koja se svake godine dodijeljuju pojedincima i kolektivima za zasluge na području društvenih, privrednih, kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti od značaja za našu lokalnu zajednicu. 

Zlatna plaketa ove godine otišla je u ruke Kulturno-umjetničkom društvu „Lola“ i Mustafi Hodžiću, dobitnici Srebrene plakete su Ali Babić i Karate klub „Respect“, dok su Zahvalnice Općine uručene udruženjima Šahovski klub „Sarajevo i „Dajte nam šansu“, Almi Karić i Draganu Jokiću.
    
Na sjednici su prikazani i isječci iz filma o aktivnostima i projektima Općine čije prikazivanje je najavljeno krajem maja. 

Bogat jednoiposatni program priredili su učenici Treće gimnazije, Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo i KUD „Lola“.    


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina Novo Sarajevo podržala Night Stem Camp

Homework HUB, prvi univerzitetski hub i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne ...

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo