example

Načelnik dr. Tanović na rođendanu škole „Malta“

Osnovna škola „Malta“ jučer je proslavila svoj 44. rođendan. Manifestaciji koju su raznovrsnim programom od plesa, muzike i glume obogatili učenici ove škole prisustvovali su općinski načelnik dr. Hasan Tanović i predsjedavajuća Vijeća, Danijela Šahat. 

Tom prilikom načelnik dr. Tanović čestitao je učenicima i uposlenicima OŠ „Malta“ ovaj značajni datum, nakon čega mu je uručena zahvalnica za saradnju i svesrdnu podršku i doprinos u razvoju škole. 

Ovu novosarajevsku osnovnu školu pohađa više od 700 učenika, organizovanih u 18 odjeljenja od prvog do četvrtog razreda i 16 odjeljenja od petog do devetog razreda, a koji su sve donedavno imali neuslovan prostor za igru i sportske aktivnosti u školskom dvorištu.

Općina Novo Sarajevo rekonstruisala je školsko dvorište ove škole i prošle godine ono je zvanično i otvoreno. 

Radovi su obuhvatali kompletnu sanaciju asfaltne površine košarkaškog igrališta i staze oko igrališta, sanaciju postojeće i postavljanje dijela nove ograde, sanaciju postojeće i postavljanje nove košarkaške opreme, izvođenje radova na odvodnji površinske vode, kao i postavljanje gumene obloge na košarkaški teren.

Općina Novo Sarajevo je i ove godine za poboljšanje uslova i unapređenje rada škola, OŠ „Malta“ dala 12.000 KM i dodatnih 5.000 KM za Edukativni centar u Novoj Kasabi, koji je područna škola ove škole.
 
Ideja da se djeci slabog imovinskog stanja osiguraju sredstva za odlazak na ekskurziju upravo je potekla iz ove škole. Općina Novo Sarajevo je prihvatila takvu zamisao i u Budžetu za ovu godinu obezbijedila potrebna sredstva.  

Pokrenule su se i aktivnosti na realizaciji projekta dogradnje osnovne škole „Malta“, a Općina je finansirala izradu idejnog projekta za dogradnju objekta škole u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom UNSA.
 
Školi je uručena i lutka za kardiopulmonalnu reanimaciju koja će biti od velike koristi učenicima, članovima sekcije za buduće osposobljavanje iz oblasti pružanja prve pomoći.

Na prvi dan škole u septembru prošle godine, svim prvačićima nabavili smo ruksake i školski pribor, a na Dan dječije radosti podijelili smo paketiće zdrave i učenicima koji pohađaju upravo ovu školu, ali i učenicima Edukativnog centra u Novoj Kasabi. 

Potpisan je Ugovor i o izradi i montaži metalne nadstrešnice u OŠ "Malta". Radi se o metalnoj nadstrešnici iznad ulaza u produženi boravak. 

Svim učenicima i uposlenicima želimo SRETAN DAN ŠKOLE!


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina Novo Sarajevo podržala Night Stem Camp

Homework HUB, prvi univerzitetski hub i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne ...

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo