example

Načelnik Tanović u posjeti “Parku”: Slijedi kvalitetnije održavanje dječijih igrališta s ciljem što veće sigurnosti djece

U saradnji sa Javnim preduzećem “Park” na području Općine Novo Sarajevo veoma brzo će početi aktivnosti na sanaciji, te boljem i kvalitetnijem održavanju dječijih igrališta, kao i popravci mobilijara sa posebnim akcentom na sigurnost djece tokom boravka na igralištima – istaknuto je između ostalog tokom posjete načelnika Općine Novo Sarajevo, dr. Hasana Tanovića preduzeću “Park”.

Načelnik Tanović, direktor “Parka” Adis Bešlić, te izvršni direktor Enes Kazić razgovarali su i o projektu kreiranja mobilne aplikacije koja će biti dostupna građanima, a pomoću koje će se moći poslati obavijest direktno “Parku” o eventualnim oštećenjima na dječijim igralištima, što će ubrzati proces sanacije istih.

Razgovarano je i o dodatnom unapređenju vrlo uspješne saradnje koju Općina Novo Sarajevo i “Park” imaju kada su u pitanju brojni projekti održavanja okoliša i životne sredine.

Upravo zahvaljujući takvoj saradnji prostor Spomen parka “Vraca” prošle godine bio je uređen i kontinuirano održavan što će se nastaviti i tokom ove godine. 

Uz zahvalnost Upravi i radnicima “Parka” na dosadašnjem zalaganju, načelnik Tanović iskazao je očekivanje da “Park” kao i do sada realizira svoje poslove iz oblasti održavanja javnih zelenih površina, te da bude na usluzi građanima po pitanju otklanjanja kvarova na javnoj rasvjeti, kao i da budu na raspolaganju u pojedinim vanrednim situacijama koje se mogu desiti u narednom periodu.

Direktor Bešlić zahvalio je načelniku Tanoviću i kompletnoj administraciji Općine na podršci i partnerskom odnosu prema svim projektima koje “Park” i Općina realiziraju ili planiraju u narednom periodu. Istakao je spremnost i da saradnja bude proširena, kao i nadu da će ovogodišnji sporazum u vrijednosti od 180.000 KM, koliko je Općina izdvojila za uređenje parkovskih površina u Novom Sarajevu, naredne godine biti realiziran u većem iznosu. 

Treba svakako naglasiti da su u proteklim danima mostovi preko rijeke Miljacke u Novom Sarajevu dobili potpuno novi cvjetni, sezonski dekor, a ekipe “Parka” su svakodnevno na terenu sa zadatkom dodatnog uljepšavanja i uređenja općine Novo Sarajevo. Naredne sedmice novi cvijetni dizajn imat će i kružni tokovi u sklopu saobraćajnica u naselju Hrasno, na Pofalićima, te na Trgu heroja. Radovi na dodatnom i intenzivnijem uređenju zelenih površina u Općini Novo Sarajevo već su uveliko počeli.

Ekipe preduzeća “Park” već su finalizirale radove hortikuturnog uređenja površina u ulici Hercegovačka, te potputnjaka ispod saobraćajnice Put mladih muslimana. Osim čišćenja i uklanjanja divlje deponije te površine sada krase nova stabla, parkovski mobilijar, njegovano i hortikuturno uređeno zelenilo. Završeno je i čišćenje i uklanjanje samoniklog rastinja i šiblja i na površinama strelišta u Velešićima. Trenutno je u toku i dodatno cvijetno uljepšavanje parkova i putne infrastrukture, koje paralelno prati “Parkovu” veliku akciju sadnje sezonskog cvijeća. Projekti i za druge lokacije u Novom Sarajevu već su spremni, a sačinjeni su na osnovu prijedloga i zahtjeva nadležnih općinskih službi, odnosno direktno sa terena od građana, korisnika usluga, a putem mjesnih zajednica.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Održana 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

U četvrtak, 30. novembra ove godine održana je 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo ...

Održan koncert za djecu "Mala noćna muzika"

Sarajevska filharmonija upriličila je koncert za djecu "Mala noćna muzika" u Dječijoj ...

Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo