example

U Muzičkoj akademiji Sarajevo održana press konferencija o projektu “Muzički kamp za mlade virtuoze”

U prostorijama Muzičke akademije Sarajevo danas je održana press konferencija povodom realizacije projekta “Muzički kamp za mlade virtuoze”.

Projekat vodi Univerzitet u Sarajevu – Centar za muzičku edukaciju Muzičke akademije i Odsjek za gudačke instrumente i gitaru – Smjer violina (van. prof. dr. YeonJu Jeong, MAS, mr. Fuad Šetić, MAS), u saradnji sa Univerzitetom u Sarajevu – Odjel za umjetnost, umjetničkoistraživački rad, kulturu i sport.

Na press konferenciji predstavljene su sve aktivnosti koje su provedene u okviru navedenog projekta koji je imao za cilj da skupnim muziciranjem učenika bosanskohercegovačkih osnovnih i srednjih muzičkih/glazbenih škola i studenata Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, u saradnji sa nastavnicima/cama gudačkih instrumenata, se skrene pažnja javnosti na mlade talentirane umjetnice i umjetnike.

O značaju projekta govorio je dekan Muzičke akademije Sarajevo mr. Ališer Sijarić, zatim prof.dr. Yeon Ju Jeong, mr. Fuad Šetić, dr. Tamara Karača Beljak, profesorica Akademije i šefica Centra za muzičku edukaciju doc. dr. Nerma Hodžić-Mulabegović, a prisutnima su se obratili i partneri u projektu načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, te predstavnici Slovenačke i Slovačke ambasade u BiH.

Ovom prilikom, najavljeni su i koncerti mladih virtuoza, polaznika Kampa koji će se održati 17. decembra u Zemaljskom muzeju BiH i 18. decembra u Katedrali Srca Isusova.

Muzički kamp za mlade virtuoze je prvi projekt ovog tipa koji se realizira na prostoru KS, FBiH i BiH, koji je namijenjen širokoj dobnoj i interesnoj skupni (osnovna muzička škola, srednja muzička škola, muzička akademija, nastavnici, šira javnost), te teži unaprijediti kulturni život i djelovanje u okviru muzičkog obrazovanja, kulture i umjetnosti. Program je realiziran u oblasti umjetnosti, kulture i edukacije uz stvaranje pozitivnog okruženja za mlade. Okosnicu kampa čini Kamerni orkestar koji je kroz intenzivne edukativne radionice pripremio ciklus od četiri virtuozna koncerta Četiri godišnja doba (Vivaldi).

Projekat Muzički kamp za mlade virtuoze podržan je od strane Općina Novo Sarajevo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo