example

Općina Novo Sarajevo prva sarajevska Općina koja će osnovati Klub poduzetnica

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i predsjednica Udruženja poslovnih žena BiH Aida Zubčević danas su u zgradi Općine potpisali Sporazum o saradnji u cilju osnivanja Kluba poduzetnica Općine Novo Sarajevo.

Prema riječima Aide Zubčević, Klub bi predstavljao mjesto okupljanja, učenja, informisanja i proaktivnog učešća žena u razvojnim inicijativama u lokalnoj zajednici, čime će se direktno doprinijeti razvoju poduzetništva na području općine Novo Sarajevo.

– Klub poduzetnica je neformalno tijelo koje je zamišljeno da bude poveznica između poduzetnica i Općine, a osnovni pravci djelovanja će biti usmjereni na organizaciju, edukaciju iz poduzetništva i lokalnog ekonomskog razvoja, stručna predavanja, promociju i afirmaciju žena, dobrih praksi i inicijativa, istakla je Zubčević predsjednica Udruženja.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović izrazio je zadovoljstvo što je Općina Novo Sarajevo jedna od prvih općina u Kantonu Sarajevo, a prva od četiri gradske općine koja će na osnovu ovog Sporazuma uspostaviti Klub poduzetnica na području svoje lokalne zajednice.

–   Nakon što nam se Udruženje poslovnih žena BiH obratilo sa idejom uspostave Kluba poduzetnica, odmah smo prepoznali značaj ovog projekta budući da je prioritet rada Kluba usmjeren prema ekonomskom jačanju žena. Klub će, između ostalog, imati zadatak i da Općinu informiše o  svim važnijim aktivnostima poduzetnica, te da inicira rješavanje prepreka i izazova za poduzetnice, a mi ćemo na sve raspoložive načine pružiti podršku i zajedničkim snagama raditi na rješavanju eventualnih problema, istakao je načelnik Tanović.

Udruženje poslovnih žena u BiH je nastalo zbog snažne potrebe za ukazivanjem važnosti uloge i doprinosa BiH žena poduzetnica, njihovog umrežavanja i promocije, a potpisivanjem današnjeg Sporazuma o saradnji Općina Novo Sarajevo postala je jedna od deset općina u Bosni i Hercegovini koja će uspostavom Kluba pružiti podršku i stručno savjetovanje svim poduzetnicama.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Počela Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom ...

Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom “Matematika i primjene” ...

OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE koji su aplicirali na Javni poziv za EU ...

Preliminarni rezultati javnog poziva za podjelu EU pomoći za prevazilaženje energetske krize su ...

Obilježena 31 godina od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...

U okviru obilježavanja 31.godine od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo