example

Općina Novo Sarajevo obezbijedila besplatne članarine za građane u JU “Biblioteka Sarajeva”

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i direktorica JU Biblioteka Sarajeva Merima Lendo u odjeljenju “Biblioteka Sarajeva” u Dječijoj kući na Grbavici potpisali su Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava ovoj Javnoj ustanovi za finansiranje 666 besplatnih  godišnjih članarina za građane koji imaju prebivalište na području Općine.

U obraćanju za medije, općinski načelnik dr. Tanović istakao je kako realizacijom ove vijećničke inicijative, Općina Novo Sarajevo prvi put ulazi u ovaj program pružanja podrške kako Javnoj ustanovi “Biblioteka Sarajevo”, tako i našim građanima i građankama sa besplatnim članarinama u bibliotekama čija su odjeljenja na području Novog Sarajeva. Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 10.000 KM.

Učlanjenjem u jedno od tri pozajmna odjeljenja koja se nalaze u ulicama Džemala Bijedića, Paromlinska i Dječija Kuća na Grbavici, građani stiču pravo korištenja usluga u svih šesnaest pozajmih odjeljenja sa kojima raspolaže JU „Biblioteka Sarajeva“.

Direktorica Javne ustanove “Biblioteka Sarajeva” Merima Lendo nakon što se zahvalila Općinskom načelniku i Općinskom vijeću, poručila je kako je jedan od ciljeva ove ustanove popularizacija knjige, čitanja i unapređenja obrazovnog života stanovništva.

Ahmed Kosovac, vijećnik Općinskog vijeća čija je inicijativa bila da se obezbijede besplatne članarine u bibliotekama za građane Novog Sarajeva, kazao je da mu je zadovoljstvo što je Općina prepoznala značaj projekta čiji je osnovni cilj popularizacija čitanja što je izrazito bitno u današnjem vremenu, ali i svakako činjenica da će se na ovaj način pomoći ovoj Javnoj ustanovi koja je institucija Kantona, a koja treba finansijsku pomoć u svakodnevnom radu, te nabavci potrebne opreme. Današnjoj svečanosti prisustvovali su i vijećnici Općinskog vijeća Elvedina Vugić i Riad Idrizović.

Ovom prilikom, biblioteku u Dječijoj kući na Grbavici posjetili su i učenici prvog razreda OŠ “Grbavica I”, koji su od Općinskog načelnika i direktorice Biblioteka Sarajeva dobili prigodne poklone. Za uzvrat, učenici su svoje dojmove ostavili na papiru, a crteži će krasiti ovu biblioteku na jednom od panoa.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Počela Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom ...

Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom “Matematika i primjene” ...

OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE koji su aplicirali na Javni poziv za EU ...

Preliminarni rezultati javnog poziva za podjelu EU pomoći za prevazilaženje energetske krize su ...

Obilježena 31 godina od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...

U okviru obilježavanja 31.godine od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo