example

U Centru “Vladimir Nazor” otvorena slana soba za haloterapiju

Šef delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Johann Sattler, danas je zajedno sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom i ministricom za odgoj i obrazovanje KS Naidom Hotom –  Muminović uručio nagradu Davudu Hadžimuratoviću  učeniku Centra „Vladimir Nazor“.

Radi se o konkursu za najbolje učeničke radove, u okviru kampanje “Novi dan, bolji zrak”  koju su pokrenuli Vlada KS i Evropska unija, kako bi se promovirale zajedničke aktivnosti i projekti koji se provode na poboljšanju kvalitete zraka u Kantonu Sarajevo. Kampanja također ima za cilj podizanje svijesti o ulozi koju građani Kantona Sarajevo mogu imati u osiguravanju čistijeg zraka.

Kako je prilikom današnjeg uručenja nagrade istaklo rukovodstvo škole, tokom provođenja inkluzivnih aktivnosti, nastojali su da i njihovi učenici učestvuju na takmičenjima, zbog čega su aplicirali s ovim radom, te su izrazili zadovoljstvo što je baš on nagrađen, među više od 120 radova.

Veliku zahvalnost iskazali su ambasadoru Sattleru na podršci u podizanju kvaliteta rada ove ustanove. Naglasili su i zalaganje premijera Forte i minsitrice Hota-Muminović, odnosno kompletne Vlade KS na podizanju resursa ove ustanove, kako bi ona pružila što kvalitetniji nivo obrazovanja za njihove učenike.

Posebnu pažnju i podršku u radu ove škole kontinuirano pruža i Općina Novo Sarajevo na čelu sa načelnikom dr. Hasanom Tanovićem kroz razne projekte i aktivnosti, a učenici Centra su podjednako uključeni u sve općinske aktivnosti i programe kao i učenici ostalih novosarajevskih osnovnih škola.

Ovom prilikom, šefica protokola pri Kabinetu Općinskog načelnika Mirela Mandal je u ime načelnika dr. Tanovića, zajedno sa ministricom Hota – Muminović svečano otvorila i slanu sobu za haloterapiju u Centru „Vladimir Nazor“, a koja će mnogo koristiti učenicima ove škole u daljem radu, rehabilitaciji i osposobljavanju.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo