example

Prezentirano Idejno arhitektonsko rješenje vrtića ,,Narcis“

U prostorijama Općine Novo Sarajevo održana je prezentacija projektnog prijedloga Idejnog arhitektonskog rješenja vrtića ,,Narcis“ i makete projektnog prijedloga.

Idejno rješenje prezentirali su predstavnici Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, prof.dr. Adnana Pašić, Zulejha Šabić – Zatrić i Ena Osmanović, a na osnovu potpisanog Ugovora sa Općinom Novo Sarajevo.

Prezentaciji je prisustvovao načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović koji je inicijator realizacije navedenog projekta sa saradnicima, te predstavnici JU “Djeca Sarajeva” kao krajnji korisnici vrtića.

Postojeći objekat vrtića ,,Narcis“ nalazi se na Grbavici u ulici Grbavička bb, u neposrednoj blizini objekta ,,Dječija kuća“ Novo Sarajevo. Idejno arhitektonsko rješenje u okviru  parcele vrtića predvidio je kolske i pješačke površine koje razdvaja objekat vrtića. Predviđen je parking prostor koji sadrži deset parking mjesta, od čega je pet parking mjesta namjenjeno za privremeno parkiranje roditelja, četiri za uposlenike i jedno mjesto za dostavno vozilo kuhinje unutar posebnog ekonomskog natkrivenog dvorišta. Pored zgrade vrtića nalazi se ozelenjeno igralište obogaćeno igralištem sa bazenom sa pijeskom i platformom sa spravama za igru djece.

Objekat vrtića sadrži prizemlje, sprat i potkrovlje, zatim podrumsku etaža koja je isključivo namjenjena za skladište. U okviru prizemlja su predviđeni prostori za dvije jasličke grupe i jednu mješovitu grupu, čajna kuhinja, trpezarija koja ujedno služi i kao prostor za više namjena, te ostali prateći prostor, dok je  na spratu predviđen prostor za četiri vrtičke grupe.

Iznad krovne plohe nalazi se vidikovac vrtića otvoren prema ozelenjenom igralištu, rijeci Miljacki i Vilsonovom šetalištu. Vidikovac služi kao auditorij i svečana sala za predstave i koncerte kapaciteta do 200 mjesta, ali i za igru i različite aktivnosti djece.

Nakon Idejnog rješenja, slijedi pribavljanje urbanističke sagladnosti i izrada Izvedbenog projekta za izgradnju objekta vrtića “Narcis”.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Počela Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom ...

Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom “Matematika i primjene” ...

OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE koji su aplicirali na Javni poziv za EU ...

Preliminarni rezultati javnog poziva za podjelu EU pomoći za prevazilaženje energetske krize su ...

Obilježena 31 godina od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...

U okviru obilježavanja 31.godine od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo