example

Pušteno u pogon novo specijalizirano vozilo za pražnjenje zvonastih kontejnera

U novootovrenom Reciklažnom dvorištu u ulici Paromlinska u Novom Sarajevo jutros je upriličena primopredaja i puštanje u pogon novog specijalizovanog vozila koje je namijenjeno za pražnjenje zvonastih kontejnera, a čija je nabavka sufinansirana od strane Općine Novo Sarajevo.

Zbog nedovoljnog broja specijalizirane mehanizacije za odvoz otpada iz zvonastih i podzemnih kontejnera, te činjenice da je do sada samo jedno vozilo bilo u funkciji za cijeli Kanton Sarajevo, kontejneri se nisu mogli redovno prazniti. U cilju prevazilaženja ovog problema, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović inicirao je nabavku jednog specijalnog vozila za pražnjenje pomenutih kontejnera, te je danas vozilo i pušteno u rad.

Tom prilikom, načelnik Tanović podsjetio je da je otvaranje Reciklažnog dvorišta na ovom lokalitetu projekat koji je podržala Općina i Općinsko vijeće, a koji je zahvaljujući KJKP RAD u rekordnom roku i realiziran.

 Povod okupljanja u novosarajevskom Reciklažnom dvorištu je puštanje u pogon novog vozila za prikupljanje otpada iz zvonastih kontejnera koje je nabavljeno na inicijativu Općine Novo Sarajevo, a kako bi se unaprijedila komunalna higijena na području naše lokalne zajednice, ali i Kantona Sarajevo. Vozilo je nabavljeno nešto ranije, ali su se čekale procedure oko registracije kako bi mogao biti pušten u rad jer samo na području Novog Sarajeva postoji 120 zvonastih kontejnera koji nisu do sada blagovremeno pražnjeni. Pored ovih projekata, mi nastavljamo uspješnu saradnju sa KJKP RAD I realizacijom projekta odvoza otpada u padinskim dijelovima općine. S tim u vezi, krenuli smo sa dijeljenjem individualnih kanti za otpad u naseljima Hrasno brdo i Kovačići, istakao je načelnik Tanović, te dodao da je u Budžetu Općine za 2023. godinu planirana nabavka još jednog manjeg specijaliziranog vozila za prikupljanje otpada u padinskim naseljima gdje se nalazi veći broj manjih ulica u koje postojeća velika vozila ne mogu ući.

Ukupna vrijednost nabavke ovog vozila je 380.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo sufinansirala nabavku vozila sa 200.000 KM, a preostali dio sredstava obezbijedio je KJKP “RAD”.

Portparol KJKP RAD Mirza Ramićpodsjetio je građane o značaju segmenta pražnjenja i odvoza otpada, te projekta Reciklažnog dvorišta iskoristivši prilika da pozove sve stanovnike na korištenje Reciklažnog dvorišta i pravilnog odlaganje otpada.

Svi zainteresirani građani besplatno mogu koristiti Reciklažno dvorište tokom cijele godine od 08:00 do 20:00 sati od ponedjeljka do nedjelje.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo