example

Općina Novo Sarajevo podržala rad pet javnih kuhinja

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović  danas je u zgradi Općine potpisao ugovore o sufinansiranju javnih kuhinja s područja Kantona Sarajevo. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i ministrica za rad, socijalnu politiku, reseljena lica i zbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović.

Ove godine Općina Novo Sarajevo je putem Javnog poziva podržala rad pet javnih kuhinja udruženja i humanitarnih organizacija: Srpsko humanitarno udruženje „Dobrotvor“, Humanitarna organizacija „Merhamet“, Humanitarno pastoralna organizacija „Caritas Vrhbosanske nadbiskupije“, Općinska organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo i  Humanitarno – karitativna organizacija „Kruh svetog Ante Franjevačke provincije Bosne Srebrene“.

U svom obraćanju, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović istakao je kako su sredstva u iznosu od 24.000 KM raspoređena za troškove dodatne ponude koju javne kuhinje trebaju omogućiti korisnicima sa područja općine Novo Sarajevo.

– Ove godine želja nam je bila da se korisnicima javnih kuhinja, pored redovnih obroka podijele paketi sa osnovnim životnim namirnicama, svježim voćem, proizvodima za održavanje lične i porodične higijene i slično. Općina će, kao i do sada nastaviti podržavati rad javnih kuhinja sa ciljem pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija, istakao je načelnik dr. Tanović.

Predstavnici javnih kuhinja zahvalili su se Općini Novo Sarajevo i Općinskom načelniku što je ove godine po prvi put javno i transparentno raspisan javni poziv za sufinansiranje rada kuhinja, kako bi se sredstva rasporedila svim javnim kuhinjama Kantona Sarajevo a koje imaju korisnike sa područja Općine Novo Sarajevo.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, reseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović podržala je angažman Općine Novo Sarajevo kada je u pitanju pomoć i podrška humanitarnim udruženjima i javnim kuhinjama, ističući da je resorno Ministarstvo ove godine za rad šest javnih kuhinja izdvojilo više od 2 miliona KM.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
/
Javni poziv za akreditovanje posmatrača za izbore članova savjeta ...

(„Čengić Vila II“, „Kovačići“, „Gornji Kovačići“ i ...

Javni poziv za dostavljanje kandidatura za izbor članove savjeta ...

(Čengić Vila II, Kovačići, Gornji Kovačići i Kvadrant) (1) Općinsko vijeće Novo ...

Održana 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

U četvrtak, 30. novembra ove godine održana je 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo