example

Prezentirana idejna rješenja za izgradnju Sportsko – rekreacione zone “Park – šuma Hum”

U “Dječijoj kući” na Grbavici upriličena je prezentacija I faze izrade investiciono – tehničke dokumentacije za izgradnju Sportsko – rekreacione zone “Park – šuma Hum”.

Radi se o jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo, ne samo za ovu lokalnu zajednicu, nego i grad, te cijeli Kanton Sarajevo. Na ovom lokalitetu planirana je izgradnja sportsko-rekreacione zone, koja bi trebala da predstavlja jedinstvenu zelenu površinu u blizini grada, koja obiluje bogatim prirodnim ljepotama, florom, faunom i drugim sadržajima izoliranim od prometa i buke.

Prezentaciji tri idejna rješenja, koja su pripremili predstavnici IPSA Instituta Sarajevo i Ecoplan Mostar, pored Općinskog načelnika dr. Hasana Tanovića, prisustvovali su ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, direktor JP “Sarajevošume”  Samir Omerović, predstavnici UNDP BiH, Zavoda za planiranje KS, te članovi Općinskog tima za realizaciju projekta.

U svom obraćanju, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović istakao je kako su aktivnosti na realizaciji ovog kapitalnog projekta planirane Pogramom rada za ovu godinu, ali i Integriranom strategijom razvoja Općine Novo Sarajevo do 2023. godine.

– Nakon niza poduzetih aktivnosti posljednjih nekoliko mjeseci od strane Općinskog Tima koji smo odmah imenovali, danas ćemo imati priliku vidjeti tri idejna projekta i predstudiju izvodljivosti. Komisija i Općinski Tim odabrat će najbolju ideju koja će biti osnov za nastavak aktivnosti na izradi pojedinačnih izvedbenih projekata za određene objekte i sadržaje koji će biti izgrađeni na ovom lokalitetu, istakao je načelnik dr. Tanović, te dodao da je ovaj projekat prezentiran i Direkciji za šumarstvo Republike Turske, koji su izrazili svoj interes i dostavili svoj idejni projekat kao jedan od prijedloga za dalju realizaciju.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Adnanom Delićem od samog početka podržava aktivnosti na realizaciji projekta Sportsko – rekreacione zone “Park – šuma Hum”, a o ovom projektu razgovarao je i sa predstavnicima Direkcije za šumarstvo prilikom svoje posjete Turskoj.

U svom obraćanju, ministar je istakao kako je Hum simbol grada Sarajeva, ali i Kantona, da ima svoju historijsku, ali i pejzažnu vrijednost. “Naš zajednički cilj je da na kraju svim građanima, ali i posjetiteljima koji dođu u Sarajevo, ponudimo jedan jedinstveni lokalitet namijenjen za odmor i rekreaciju sa svim potrebnim sadržajima”, poručio je ministar Delić.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo