example

Uređenje zelenih površina na Grbavici

Zelene površine u Novom Sarajevu bogatije su za 14 novih mladih stabala, a sadnja novog drveća izvršena je na području naselja Grbavica. I to u ulicama Radnička, Zagrebačka i Grbavička.

 Međutim, i dok traju radovi, upozoravaju iz KJKP „Park“,  nesavjesni vozač iskoristio je zelenu površinu za prelaz od parking do kolovozne trake u Zagrebačkoj ulici. Ta površina je za nepuna dva sata nakon radova uništena. Komunalni redari će u ovom području pojačati svoj nadzor kako bi rekonstruirane i zelenilom obogaćene ulice sačuvali, a pojedince koji to rade evidentirali kao prekršioce Zakona o komunalnoj čistoći.

Na navedene tri lokacije za sutra planirano postavljanje travnog busa i dopunska sadnju žive ograde. Svi ovi radovi realizirani su u okviru sporazuma o uređenju i obnovi manjih i površina koje nisu obuhvaćene redovnim održavanjem između preduzeća Park i Općine Novo Sarajevo.

U okviru tog projekta i donedavno zapuštena površina koja je bila pretvorena u deponiju otpada u Blagajskoj ulici sada je očišćena, uređena, rekonstruisan je travnjak, a kao zaštita od nove devastacije i deponovanja smeća postavljeni su i zaštitni stubići.

U Novom Sarajevu danas se radilo i u Parku mladenaca i u Bulevaru Meše Selimovića prema projektu sa Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. Na tim površinama izvršena je priprema i iskop zemljišta za sutra planiranu sadnju 20 novih stabala u okviru projekta “Ozelenjavanja javnih zelenih površina u KS”.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo