example

Održani sastanci sa predstavnicima građana mjesnih zajednica “Kovačići” i “Grbavica I”

U prostorijama mjesnih zajednica “Kovačići” i “Grbavica I” održani su sastanci sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica. Kako se bliži kraj budžetske 2021. godine ukazala se potreba za analizom stanja na području novosarajevskih mjesnih zajednica  kada je u pitanju stepen realiziranih projekata planiranih za ovu godinu. Tim povodom, načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima razgovarao je sa predstavnicima građana ovih mjesnih zajednica.

Čalnovi Savjeta MZ “Grbavica I” istakli su nekoliko prioritetnih problema sa kojima se susreću stanovnici ovog područja, a to je između ostalog, rješavanje saobraćaja na raskrsnici Vraca, te adekvatno prikupljanje otpada na pijaci Grbavica uz postavljanje namjenskih kontejnera u šta je neophodno uključiti kantonalna javna komunalna preduzeća “Rad”i “Tržnice i pijace”. Načelniku dr. Tanoviću predstavnici građana skrenuli su pažnju i na rješavanje problema bivšeg objekata Zavoda za zaštitu spomenika u ulici Aleja lipa br.11, kao i oštećenih fasada od azbesta na tri nebodera u ulici Grbavička. Budući da se radi o projektima koji nisu u direktnoj nadležnosti Općine, načelnik je poručio da će intenzivirati aktivnosti na uključivanju i viših nivoa vlasti u zajedničko rješavanje navedenih problema.

Na sastanku održanom u MZ “Kovačići” savjet mjesne zajednce iskoristio je priliku, te načelniku skrenuo pažnju na realizirane projekte u ovoj godini, kao i najčešće probleme sa kojima se susreću građani ovog naselja. Jedan od značajnijih problema je saobraćaj u mirovanju, te saobraćaj u ulici Zagrebačka odnosno na Južnoj longitudinali.

Pored navedenih, načelniku dr. Tanoviću prezentirani su i preostali planirani projekti koji će biti kandidirani tokom Javne rasprave o Nacrtu Budžeta za 2022. godinu.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik dr. Tanović primio najbolje maturante Treće gimnazije

JU „Treća gimnazija“ svečano je ispratila 142 maturanta. Njih 19 koji su ove godine ...

Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo