example

U okviru redovnih obilazaka mjesnih zajednica održan sastanak sa savjetima MZ “Hrasno” i MZ “Hrasno brdo”

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima obišao je mjesne zajednice “Hrasno” i “Hrasno brdo”, te održao sastanak sa predstavnicima savjeta ovih mjesnih zajednica.

Sastanku su pored predstavnika građana prisustvovali sekretari mjesnih zajednica, te predstavnici Službe za poslove Općinskog vijeća i lokalnu samoupravu.

Tom prilikom, predstavnici Savjeta MZ “Hrasno” istakli su da je postavljanjem usporivača brzine tzv. vibrirajućih traka na glavnoj saobraćajnici u ulici Azize Šaćirbegović konačno riješen dugogodišnji problem kada je u pitanju sigurnost pješaka.  Radi se o jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica, koja se nalazi u blizini škola i Centra “Vladimir Nazor”. Predstavnici građana ove mjesne zajednice detaljno su upoznali načelnika o stepenu realiziranih projekata prihvaćenih za ovu budžetsku godinu, te projektima koji su jedni od prioritetnih zajhteva građana poput sanacije javne rasvjete i rekonstrukcije dječijeg igrališta kod mosta na Malti u ulici Azize Šaćirbegović do br.2.

Predstavnici Savjeta MZ “Hrasno brdo” sumirali su stanje na području ove mjesne zajednice sa posebnim osvrtom na projekte koji su u fazi realizacije ili nisu realizirani, a prethodnih godina su bili inicirani od strane građana. Predsjednik Savjeta Nusret Ganibegović posebno je istakao problem sa kanalizacionom i vodovodnom mrežom u naselju Kanara, te donošenje Regulacionog plana “Brdo Hrasno”. Jedan od značajnijih projekata za građane naselja Hrasno brdo je izgradnja dječijeg igrališta u ulici Varaždinska 32b iznad objekta mjesne zajednice.

U okviru redovnih obilazaka mjesnih zajednica posebna pažnja posvećena je projektima koji će biti kandidirani tokom Javne rasprave o Nacrtu Budžeta za 2022. godinu.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo