example

U okviru redovnih obilazaka mjesnih zajednica održan sastanak sa savjetima MZ “Hrasno” i MZ “Hrasno brdo”

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima obišao je mjesne zajednice “Hrasno” i “Hrasno brdo”, te održao sastanak sa predstavnicima savjeta ovih mjesnih zajednica.

Sastanku su pored predstavnika građana prisustvovali sekretari mjesnih zajednica, te predstavnici Službe za poslove Općinskog vijeća i lokalnu samoupravu.

Tom prilikom, predstavnici Savjeta MZ “Hrasno” istakli su da je postavljanjem usporivača brzine tzv. vibrirajućih traka na glavnoj saobraćajnici u ulici Azize Šaćirbegović konačno riješen dugogodišnji problem kada je u pitanju sigurnost pješaka.  Radi se o jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica, koja se nalazi u blizini škola i Centra “Vladimir Nazor”. Predstavnici građana ove mjesne zajednice detaljno su upoznali načelnika o stepenu realiziranih projekata prihvaćenih za ovu budžetsku godinu, te projektima koji su jedni od prioritetnih zajhteva građana poput sanacije javne rasvjete i rekonstrukcije dječijeg igrališta kod mosta na Malti u ulici Azize Šaćirbegović do br.2.

Predstavnici Savjeta MZ “Hrasno brdo” sumirali su stanje na području ove mjesne zajednice sa posebnim osvrtom na projekte koji su u fazi realizacije ili nisu realizirani, a prethodnih godina su bili inicirani od strane građana. Predsjednik Savjeta Nusret Ganibegović posebno je istakao problem sa kanalizacionom i vodovodnom mrežom u naselju Kanara, te donošenje Regulacionog plana “Brdo Hrasno”. Jedan od značajnijih projekata za građane naselja Hrasno brdo je izgradnja dječijeg igrališta u ulici Varaždinska 32b iznad objekta mjesne zajednice.

U okviru redovnih obilazaka mjesnih zajednica posebna pažnja posvećena je projektima koji će biti kandidirani tokom Javne rasprave o Nacrtu Budžeta za 2022. godinu.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Počela Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom ...

Prva Naučna konferencija za srednjoškolce pod nazivom “Matematika i primjene” ...

OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE koji su aplicirali na Javni poziv za EU ...

Preliminarni rezultati javnog poziva za podjelu EU pomoći za prevazilaženje energetske krize su ...

Obilježena 31 godina od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...

U okviru obilježavanja 31.godine od osnivanja Prve slavne – viteške brigade ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo