example

U prostorijama Udruženja „Obrazovanje gradi BiH – Jovan Divjak“ otvorena Tvornica obrazovanja

Udruženje „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak“ danas je službeno otvorilo „Tvornicu obrazovanja“, HUB (inspirativno radno okruženje) za učenike osnovnih i srednjih škola, pripadnike ranjivih grupa sa područja Općine Novo Sarajevo kao i stipendista Udruženja.

„Tvornica obrazovanja“ korisnicima će pružiti siguran prostor u kojem će moći, između ostalog, da savladaju gradivo, napišu zadaću, ali i steknu nova znanja kroz obuke i radionice koje će se organizovati u okviru aktivnosti Udruženja ili partnerskih organizacija.

Prostor se nalazi u prostorijama Udruženja na adresi Dobojska 4 i sadrži opremu koja je nabavljena putem sredstava koje je osigurala Općina Novo Sarajevo, donacijama HULK Apps i partnerskih organizacija, kao i sredstvima Udruženja.

U prethodnom periodu u novoopremljenom prostoru već su održane radionice za mlade iz raznih oblasti, čime je “Tvornica obrazovanja” počela služiti svojoj svrsi. Otvaranjem „Tvornice obrazovanja“ jačaju se partnerski odnosi između organizacija civilnog društva i Općine Novo Sarajevo izgradnjom svijesti o korisnosti međusobne saradnje i podsticanju održivog dijaloga, a sve u cilju pružanja boljih usluga lokalnoj zajednici, posebno njenim ranjivim grupama. Cilj je da se u 2023. godini djelovanje „Tvornice obrazovanja“ proširi i za uslugu pružanja besplatne instruktivne nastave mladima iz ranjivih grupa, kroz volonterski angažman između ostalog i studenata – stipendista Udruženja.

Općina Novo Sarajevo na ovaj način daje svesrdnu podršku programskim ciljevima i misiji rada Udruženja što se manifestuje kroz raznovrsna partnerstva zajedničkih projekata koji se odnose na djecu i mlade sa područja Općine. Koliko Općina cijeni rad ovog Udruženja je i Odluka kojom je Općinsko vijeće Novo Sarajevo proglasilo ovo Udruženje od javnog interesa za Općinu Novo Sarajevo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...

OIK: Zbirni rezultati i informacije o održanim izborima za članove ...

Općinska izborna komisija Novo Sarajevo objavila je zbirne rezultate i informacije o održanim ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo